A Microsoft új összesített frissítést adott ki a Windows 11 rendszerhez, ez a júniusi opcionális havi frissítés. Ezzel a frissítéssel (a KB5014668 címkével) megkapja a Windows 11 build 22000.778-as verzióját, amely tartalmazza az új keresési kiemelések funkciót, valamint számos javítást.

A keresési kiemelések egy olyan szolgáltatás, amely valójában először a Windows 10 rendszeren jelent meg, és néhány hónapja elérhető volt ott. Múlt héten végre megérkezett a Windows 11 Insidershez a Release Preview csatornán, és most bárki beszerezheti, ha szeretné ezt az opcionális frissítést.

Lényegében ez teszi azt, hogy amikor megnyitja a Windows keresőfelületét a tálcán és a Start menüben, láthatja a történelmi események kiemelését és az adott naphoz kapcsolódó egyéb dolgokat. Előfordulhat, hogy bizonyos cikkeket láthat például bizonyos ünnepek megünneplésével kapcsolatban. Az üzleti felhasználók számára ez a funkció valamivel hasznosabb, mivel fontos kapcsolatokat és friss dokumentumokat jeleníthet meg a szervezetben.Ettől eltekintve a frissítés a javításokról szól, ahogyan az összesített frissítések általában. Az egyik legfigyelemreméltóbb egy ismert probléma, amelyet a Microsoft a múlt héten elismert, és amely megakadályozhatja a Wi-Fi hotspotok működését. A probléma azt eredményezné, hogy a gazdaszámítógép elveszíti kapcsolatát az internettel egy hotspot létrehozása után, de most ez megoldódott. Viszont van még sok javítás. Íme a kiadás legfontosabb részei:

 • Új! A keresési csúcspontok bemutatása A Search kiemelések figyelemre méltó és érdekes pillanatokat mutatnak be az egyes napok különlegességeiről – például ünnepek, évfordulók és egyéb oktatási pillanatok világszerte és az Ön régiójában egyaránt. A keresési kiemelések megtekintéséhez kattintson vagy koppintson a keresés ikonra a tálcán.
  A vállalati ügyfelek számára a keresési csúcsok a szervezet legfrissebb frissítéseit is tartalmazzák, valamint személyeket, fájlokat és egyebeket javasolnak. A Windows 11 ügyfelei számára a keresési csúcspontok a következő hetekben fognak megjelenni. Fázisos és mért megközelítést alkalmazunk. A következő hónapokban széles körben elérhető lesz. A csoportkonfigurációs információkért lásd: Csoportkonfiguráció: keresési kiemelések a Windows rendszerben.
 • Kijavít egy problémát, amely megakadályozhatja a Windows 11 (eredeti kiadás) rendszerre való frissítést. Vegye figyelembe, hogy ez az operációs rendszeren belüli bizonyos műveletek időzítésével kapcsolatos, és nem az eszköz alkalmasságához kapcsolódik.
 • Kijavít egy problémát, amely egyes játékokban megakadályozhatja a videoklipek lejátszását.
 • Kijavít egy problémát, amely miatt bizonyos játékok leállnak, ha bizonyos hangtechnológiát használnak hangeffektusok lejátszására
 • Kijavítottuk azt a problémát, amely megakadályozza, hogy a Bluetooth újra csatlakozzon egyes audioeszközökhöz az eszközök újraindítása után.
  A Saját telefon alkalmazás nevét Telefon hivatkozásra módosítja a Beállítások oldalon.
 • Kijavítottunk egy hibát, amely miatt a Microsoft Surface Dial testreszabási beállítási oldala leállt.
 • Kijavít egy ismert problémát, amely megakadályozhatja a Wi-Fi hotspot funkció használatát.

Ha meg szeretném tekinteni a javítások teljes leírását, az alábbiakban találja: KB5014668

Ha szeretné letölteni a KB5014668-as frissítést, egyszerűen lépjen be a Windows Update webhelyre, és ellenőrizze a frissítéseket, hogy megkapja a legújabb biteket. Aktívan telepítenie kell ezt a frissítést, mivel nem kötelező. Ellenkező esetben manuálisan letöltheti a frissítést innen. Ha egyiket sem szeretné megtenni, akkor ezeket a javításokat a jövő havi javítási kedd tartalmazza, amikor is a frissítések kötelezőek lesznek, és automatikusan települnek.