Elődeihez hasonlóan a Windows 11 sem mentes a hibáktól és problémáktól. A Microsoft hivatalos közösségi fóruma tele van olyan felhasználókkal, akik minden második nap új hibákra panaszkodnak. Az egyik ilyen probléma a 740-es hiba, amely akkor jelenik meg, amikor a felhasználók megpróbálnak nyomtatót telepíteni Windows 11-es eszközükre.

Kutatásunk szerint ez számos ok miatt fordulhat elő, például általános következetlenségek, megfelelő engedélyek hiánya és sérült illesztőprogramok. Függetlenül attól, hogy mi okozhatja a problémát az Ön esetében, az alább felsorolt ​​hibaelhárítási módszerek segíthetnek véglegesen megszabadulni ettől a hibától.

1. Csatlakoztasd újra a nyomtatót

Ha a Windows nem ismeri fel a nyomtatót, vagy nem tudja telepíteni, akkor először távolítsd el a nyomtatót az eszközről, és csatlakoztasd újra. Lehetséges, hogy a rendszerben átmeneti hiba áll fenn, ami ehhez a hibához vezethet, és a nyomtató újracsatlakoztatása segíthet megszabadulni a problémától.

Ha vezetékes nyomtatót használ, óvatosan távolítsa el a vezetékeket, majd csatlakoztasd újra. Ha vezeték nélküli nyomtatót használsz, le kell választani az útválasztóról.

Ha a nyomtató újracsatlakoztatása nem oldja meg a problémát, folytasd a következő módszerrel.

2.Telepítsd a Nyomtatóvarázslót rendszergazdai jogosultságokkal

A Windows 740-es számú hibájának egyik leggyakoribb oka a rendszergazdai jogosultságok hiánya. Egy javítás, amely jó néhány felhasználónak segített a probléma megoldásában, a nyomtatóvarázsló manuális telepítése volt rendszergazdaként. Ezt a módszert akkor is kipróbálhatod, ha már rendszergazdai fiókot használsz.

Ebben a módszerben a parancssort fogjuk használni ennek eléréséhez.

A következőket kell tenned:

 1. Nyomd meg együtt a Win + R gombot a Futtatás megnyitásához.
 2. Írd be a cmd parancsot a Futtatás mezőbe, és nyomja meg a Ctrl + Shift + Enter billentyűket a parancssor megnyitásához rendszergazdai jogokkal.


3. A Parancssor ablakba írd be az alábbi parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.

rundll32 printui.dll,PrintUIEntry /il


4. A parancs végrehajtása után zárd be a Parancssort, és ellenőrizd, hogy a nyomtató sikeresen telepítve van-e.

Ha nem, először kapcsolja ki a Felhasználói fiókok felügyelete parancsot, majd próbálkozzon a fenti lépésekkel. Ezt a következőképpen teheti meg:

 1. Nyomd meg együtt a Win + R gombot a Futtatás megnyitásához.
 2. Írd be a useraccountcontrolsettings parancsot a Futtatás mezőbe, majd kattints az OK gombra.
 3. A következő ablakban húzd a sávot a Soha értesítés lehetőségre, és kattints az OK gombra a módosítások mentéséhez.


A nyomtató telepítése után győződj meg róla, hogy az UAC beállításait normál állapotukra változtattad, mivel ez a szolgáltatás segít megvédeni a rendszert a nem kívánt változtatásoktól és a rosszindulatú programoktól.

3.Futtasd a Nyomtató hibaelhárítót

Egy másik hatékony megoldás, amely segíthet a nyomtatóval kapcsolatos problémák megoldásában, a nyomtató hibaelhárítójának futtatása.

Ezt a hibaelhárítót a Microsoft fejlesztette ki, hogy keresse azokat a rendszeren belüli problémákat, amelyek akadályozhatják a nyomtatók telepítését vagy használatát Windows rendszeren. Ha a hibaelhárító sikeresen talál egy problémát, értesít, és olyan javításokat javasol, amelyeket a hibaelhárítón keresztül alkalmazhatsz.

Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan futtathatod a nyomtató hibaelhárítóját Windows rendszeren:

 1. Nyomd meg együtt a Win + I gombot a Windows beállítások megnyitásához.
 2. A bal oldali ablaktáblában válaszd a Rendszer lehetőséget.
 3. Kattints a Hibaelhárítás elemre az ablak jobb oldalán.


4. A következő ablakban keresd meg a Nyomtató hibaelhárítóját. Ha nem találod, kattints az Egyéb hibaelhárítók elemre.5. A következő ablakban látni, a hibaelhárítók listáját. Keresd meg a Nyomtató hibaelhárítóját, és kattintson a hozzá tartozó Futtatás gombra.6. A hibaelhárító most elkezdi vizsgálni a rendszert. Ha bármilyen problémát észlel, a hibaelhárító értesíti, és javításokat javasol. Ebben az esetben kattints a Javítás alkalmazása gombra.
7. Ha nem található probléma a rendszeren belül, kattints a Hibaelhárító bezárása gombra, és tekintse meg a következő módszert alább.

4.Telepítse újra a nyomtató-illesztőprogramokat

Előfordulhat, hogy a nyomtató-illesztőprogramok elavultak vagy sérültek, ami megakadályozza, hogy a rendszer befejezze a nyomtató telepítési folyamatát.

A javítás egyszerű; először megpróbáljuk frissíteni az illesztőprogramokat, és ha ez nem megy, akkor újratelepítjük őket.

Ezt a következőképpen teheti meg:

 1. Nyisd meg a Futtatást a Win + R megnyomásával.
 2. Írd be a devmgmt.msc parancsot a Futtatás mezőbe, és kattints az Enter gombra.
 3. Az Eszközkezelő ablakban keresd meg a Nyomtatók részt.
 4. Kattints a jobb gombbal a nyomtató-illesztőprogramra, és a helyi menüből válaszd az Illesztőprogram frissítése lehetőséget.


5. Válaszd az Illesztőprogramok automatikus keresése lehetőséget, és várd meg, amíg a frissítési folyamat befejeződik.Ha elkészült, ellenőrizd, hogy a probléma megoldódott-e. Ha nem, telepíts újra a nyomtató-illesztőprogramot.

 1. Az Eszközkezelő Nyomtatók részében kattints jobb gombbal a nyomtató-illesztőprogramra, és válaszd az Eszköz eltávolítása lehetőséget.


2. A folytatáshoz kattintson ismét az Eltávolítás gombra.3. Miután az illesztőprogramot teljesen eltávolítottad , telepíts a legújabb verziót a nyomtató gyártójának webhelyéről.

Remélhetőleg ez megoldja a problémát.

5.Frissítse a Windows rendszert

Egy másik tényező, amely a jelen hibához vezethet, az operációs rendszer elavult verziója.

Az elavult Windows meglehetősen sok problémához vezethet, különösen a hardverrel kapcsolatos kompatibilitási problémákhoz. Ha még nem telepítwtted a legújabb Windows-frissítést, akkor erősen javasoljuk, hogy azonnal telepítsd az összes függőben lévő frissítést.

Ez nemcsak az aktuális probléma megoldásában segít, hanem megakadályozza a jövőbeni problémák előfordulását is.


A fent felsorolt ​​módszerek gondos követésével sikeresen telepítheted a nyomtatót a Windows 11 rendszerű eszközére. A nyomtatóval kapcsolatos problémák jövőbeni előfordulásának megelőzése érdekében ügyelj a nyomtató-illesztőprogramok frissítésére.

Ha továbbra sem tudod eltávolítani a nyomtató-illesztőprogramot, vedd fel a kapcsolatot velünk, és professzionális megoldásainkkal megoldjuk a problémát.