A Microsoft kiadta az opcionális KB5015878 Preview összesített frissítést a Windows 10 20H2, Windows 10 21H1 és Windows 10 21H2 rendszerekhez.

Ez a frissítés számos hibajavítást és fejlesztést tartalmaz, beleértve a játékhoz és a Windows Autopilothoz kapcsolódó javításokat, valamint egy új Focus Assist funkciót.

A KB5015878 kumulatív frissítési előnézet a Microsoft 2022. júliusi havi „C” frissítésének része, amely lehetővé teszi a rendszergazdák számára a 2022. augusztusi javítási kedden kiadott közelgő javítások tesztelését.

A javítási kedd összesített frissítéseivel ellentétben a „C” előnézeti frissítések nem kötelezőek, és nem tartalmaznak biztonsági frissítéseket. Ha azonban Windows Insider buildet futtat, az előnézeti frissítés automatikusan települ.

A Windows-felhasználók úgy telepíthetik ezt a frissítést, hogy belépnek a Beállításokba, a Windows Update elemre kattintanak, és manuálisan végrehajtják a „Frissítések keresése” parancsot.

Mivel ez egy opcionális frissítés, a rendszer megkérdezi, hogy kívánja-e telepíteni a „Letöltés és telepítés” hivatkozásra kattintva, ahogy az alábbi képen látható.A Windows 10 felhasználók manuálisan is letölthetik és telepíthetik a KB5015878 előzetes frissítést a Microsoft Update katalógusból.

A Windows 10 KB5015878 újdonságai

Ezzel a frissítéssel a Microsoft tizenhat fejlesztést emelt ki, köztük az új fókuszsegéd funkciót, a Windows Autopilot javítását, valamint a játékok video- és hanglejátszásának javításait.

A Focus Assist egy ne zavarjon funkció, amely elrejti az alkalmazások és a Windows zavaró értesítéseit. Ezzel a frissítéssel a Microsoft egy új funkciót ad hozzá, amely lehetővé teszi, hogy fontos értesítéseket kapjon, ha a Focus Assist engedélyezve van.

Ez a frissítés eltávolítja a Microsoft által a 2022. júniusi javítási keddi frissítések részeként hozzáadott Windows Autopilot-kiépítési korlátozást is, amikor a „CVE-2022-30189 – Windows Autopilot Device Management and Enrollment Client Spoofing Vulnerability” néven nyomon követett sebezhetőséget javították.

A Focus Assist és a Windows Autopilot módosításain kívül a Windows 10 KB5015878 összesített frissítési előnézete tizenhat további fejlesztést vagy javítást tartalmaz, az alábbiakban felsorolt ​​hat másik kiemelten:

  • Kijavít egy problémát, amely miatt bizonyos dokkolóállomások elveszítik az internetkapcsolatot, amikor felébrednek alvó módból
  • Olyan funkciókat ad hozzá, amelyek javítják az operációs rendszer frissítési élményét.
  • Kijavít egy problémát, amely a DX12-t használó játékokban meghiúsíthatja az egymást követő videoklipek lejátszását.
  • Kijavított egy problémát, amely bizonyos játékokat érint, amelyek az XAudio API-t használják hangeffektusok lejátszására.
  • Kijavít egy problémát, amely a keresőmező magasságát érinti, ha több, eltérő felbontású monitort használ.
  • Kijavít egy problémát, amely megakadályozza bizonyos hibaelhárító eszközök megnyitását.

A frissítés telepítése után a Windows 10 20H2 az 19042.1865 buildre, a Windows 10 21H1 az 19043.1865 buildre, a Windows 10 21H2 pedig 19044.1865 buildre frissül.

A Windows-javítások mellett a KB5015878 kumulatív frissítés a Windows 10 szervizcsomagot is frissíti, amely a Windows-frissítések telepítésére szolgál, amint azok elérhetővé válnak. Ezek a fejlesztések célja, hogy megkönnyítsék az új frissítések telepítését és az ismert ütközések feloldását.

A javítások teljes listája a KB5015878 támogatási közleményben található.