A Windows 10 KB5015878 (2022. júliusi opcionális frissítés) hibája hatással van az értesítési területre, amely általában a tálcán jelenik meg. Ennek eredményeként előfordulhat, hogy egyes felhasználók nem tudják váltani a beviteli módot vagy nyelvet, mivel az értesítési terület hibája blokkolja a nyelvet és a beviteli sávokat a tálcán.

A KB5015878 egy opcionális frissítés, amely csak akkor töltődik le vagy települ automatikusan az eszközre, ha manuálisan keresi a frissítéseket, és rákattint a „Letöltés és telepítés” gombra az egyértelműen megfogalmazott „opcionális frissítések” szakasz alatt.

A Windows 10 július 2022 opcionális frissítése néhány új funkciót tartalmaz. Például mostantól fontos értesítéseket kaphat, ha a fókuszsegéd be van kapcsolva. Azok számára, akik nem tudták, a Focus Assist egy olyan funkció, amely hasonló a „Ne zavarjanak módhoz” Android- vagy iOS-eszközén, és elrejti a bosszantó értesítéseket, amikor összpontosítani szeretne.

Egy másik újdonság kifejezetten a vállalati ügyfeleket célozza meg. A Microsoft megjegyezte, hogy engedélyezte a „funkciók visszaállítását” a Windows Autopilot telepítési forgatókönyveihez. Hasonlóképpen, a frissítés javította az operációs rendszer frissítési élményét is. A Microsoft kijavított egy hibát is, amely miatt a videók egymás utáni lejátszása meghiúsul a játékokban.

A Microsoft elismerte a Windows 10 2022. júliusi frissítésének új hibáját

Egyes esetekben a frissítés több problémát okoz a felhasználóknak.

A frissített támogatási dokumentumban a Microsoft megjegyezte, hogy előfordulhat, hogy a beviteli jelző és a nyelvi sáv nem jelenik meg az értesítési területen. A hibát a Windows 10 kötelező KB5015807 frissítésében is jelentették, de úgy tűnik, hogy nem terjedt el széles körben.

Szerencsére a Microsoft tisztában van a jelentésekkel, és már megkezdte a vészhelyzeti frissítés leküldését, amely megoldja a tálca értesítési területével kapcsolatos problémákat.

A Microsoft szerint ez csak azokat az eszközöket érinti, amelyekre egynél több nyelvi csomag van telepítve, és különösen az értesítési terület „váltó” funkcióját érinti, amely lehetővé teszi a gyors váltást a beviteli vagy a billentyűzet nyelve között.

Ezt egy szerveroldali frissítés javította, amely egyszerűen kikapcsolja a problémát okozó kódmódosítást. Mivel szerveroldali frissítésről van szó, akár 24 óráig is eltarthat, amíg automatikusan megjelenik az eszközein, de bármikor újraindíthatja az eszközt, hogy gyorsabban alkalmazza a javítást.

A vállalati ügyfelek manuálisan is konfigurálhatnak egy speciális csoportházirendet a Számítógép konfigurációja > Felügyeleti sablonok menüpontban a javítás telepítéséhez. Mint mindig, a javítás közvetlenül letölthető a Microsoft webhelyéről.

Egyéb problémák a KB5015878-ban

Ne feledje, hogy a KB5015878 egy opcionális frissítés, és néhány ember számára más problémákat is okozhat. A felhasználók például arról számoltak be, hogy a 2022. júliusi opcionális frissítést nem sikerült telepíteni eszközeikre, és homályos hibaüzenetet kap.