A “McUICnt.exe belépési pont nem található” hiba leggyakrabban akkor fordul elő a Windows rendszerben, ha McAfee terméket, különösen a McAfee vírusirtó csomagot használja. Általában akkor történik meg, amikor megpróbálja elindítani a programot, vagy azért, mert manuálisan nyitotta meg a programot, vagy azért, mert úgy állította be, hogy indításkor magától megnyíljon.

Ha már unja, hogy ezt a hibát látja a McAfee termékek indításakor a Windowson, akkor az alábbiakat kell tennie a hiba kijavításához.

A “McUICnt.exe belépési pont nem található” hiba javítása Windowson

Általában a “belépési pont nem található” hiba a Windowson egy adott DLL-fájlra mutat a Windowson. Ez a variáció egyedi, mivel ehelyett egy McAfee terméken belüli futtatható fájlra mutat.

A legtöbb felhasználó, aki ezzel a hibával találkozott, arról számolt be, hogy a McAfee termékek eltávolítása és újratelepítése megoldotta a problémát. Maga a McAfee azt ajánlja, hogy az alkalmazást a Windowson a szoftverek eltávolításának számos módja közül valamelyikkel távolítsa el, de ha ez nem működik, akkor ideje használni a McAfee Consumer Product Removal (MCPR) eszközt.

Ha a McAfee termékeket az MCPR eszközzel szeretné eltávolítani, kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Töltse le az MCPR eszközt a McAfee Support webhelyéről.
  2. Letöltés után futtassa a futtatható fájlt dupla kattintással.
  3. Miután elfogadta a megállapodást és elvégezte a biztonsági érvényességi ellenőrzést, az eszköz eltávolítja a McAfee termékeket.
  4. Fogadja el a megállapodást és végezze el az érvényességi ellenőrzést a McAfee szoftvereltávolító eszközben.
  5. A folyamat befejezése után a “Removal Complete” (Eltávolítás befejeződött) üzenetnek kell jeleznie, hogy a szoftver eltávolításra került.
  6. A McAfee termékek eltávolítását jelző Removal Complete (Eltávolítás befejeződött) lehetőség
  7. Ha ezt az üzenetet látja, kattintson az Újraindítás gombra a készülék újraindításához. Ha nem, ismételje meg az eltávolítási folyamatot.
  8. Miután a készülék újra elindult, töltse le és telepítse az eltávolított McAfee terméket.


Remélhetőleg a McAfee termékek eltávolítása és újratelepítése a nulláról megoldja a problémát, és nem fog újra találkozni a hibával.

A “McUICnt.exe Entry Point Not Found” hiba megszüntetése Windows alatt

A hiányzó DLL-fájlok problémája a Windows-felhasználók rémálma maradt, amióta a Windows létezik. Remélhetőleg most már érti, mi okozza a “McUICnt.exe belépési pont nem található” hibát, és hogyan javíthatja azt a McAfee termékek újratelepítésével.