A képek átméretezéséhez látszólag végtelen számú eszköz közül választhatsz. A Windows 10 asztali számítógép vagy Chromebook már rendelkezik ezeknek a praktikus eszközöknek a túlnyomó többségével, így gyorsan szerkesztheti képeit anélkül, hogy drága, értékes memóriaterületet foglaló szerkesztőszoftverre kellene fizetnie.

Ez az útmutató megmutatja, hogyan tudsz átméretezni egy képet a Windows 10-ben található Fotók, a macOS-ben található Előnézet és a ChromeOS-ben található Galéria alkalmazás segítségével. Abban az esetben, ha nem rajongsz ezekért az alkalmazásokért, egy webes klienshez is adunk utasításokat.

Kép: Digital Trends


Windows 10

A Windows 10-es PC-k esetében inkább az operációs rendszer natív Fotók alkalmazását használjuk. Kövesse az alábbi lépéseket egy kép átméretezéséhez a Fotók alkalmazásban Windows 10 alatt:

 1. lépés: Kattintson a jobb gombbal a képre, és válassza a Megnyitás a következővel opciót: Fotók.
 2. lépés: Válassza ki az alkalmazás jobb felső sarkában található Három pont ikont.
Kép: Digital Trends

Az Átméretezett másolat mentése gomb a Fotók alkalmazásban.
A képet a szerzői jogtulajdonos engedélyével használta fel

 1. lépés: Válassza ki a legördülő menüben a Méret módosítása lehetőséget.
 2. lépés: Megjelenik egy felugró ablak. Válassza ki a három előre beállított méret egyikét (a bal oldalon látható). Ellenkező esetben válassza az Egyéni méretek meghatározása lehetőséget egy adott mérethez. Megjelenik egy másik felugró ablak (a jobb oldalon látható).
 3. lépés: A képarány megtartásához jelölje be a képarány fenntartása melletti négyzetet.

Amint az egyik mezőbe beír egy számot, a másik mező automatikusan az éppen beírt számmal arányosan módosítja a számot. Ha a képarány nem számít, ne jelölje be a négyzetet, és írja be a számokat mindkét mezőbe.

 1. lépés: Válassza a lila színű Átméretezett másolat mentése gombot.
Kép: Digital Trends

macOS

A macOS rendszerben a Preview alkalmazással is használhatja a képek méretének módosítását. A következőkben ismertetjük, hogyan kell ezt megtenni:

 1. lépés: Kattintson a jobb gombbal a képre, és válassza a Megnyitás lehetőséget. Ha nem a Preview az alapértelmezett képnézegető, válassza helyette a Megnyitás a következő opciót: Preview.
 2. lépés: Válassza az Eszközök lehetőséget a menüsorban.
 3. lépés: Válassza a legördülő menüben a Méret beállítása lehetőséget.
Kép: Digital Trends
 1. lépés: Adja meg a szélességi és magassági adatokat. Előfordulhat, hogy át kell váltania a méret típusát, például hüvelykről pixelre kell váltania, ahogy a fenti ábrán látható. Alternatívaként kiválaszthat egy előre beállított méretet is, ha kiválasztja a Fit into (illeszkedés) melletti nyilakat.
 2. lépés: Válassza a kék OK gombot az új méret megerősítéséhez.
 3. lépés: Az átméretezett kép mentéséhez válassza a menüsor Fájl menüpontját.
 4. lépés: Válassza a Mentés lehetőséget.

ChromeOS

Kép: Digital Trends

A képek átméretezéséhez a ChromeOS Galéria képnézegető alkalmazását használhatja. A képek átméretezéséhez a Galérián keresztül az alábbi lépésekkel járjon el:

 1. lépés: Kattintson a jobb gombbal a képre, és válassza a felugró menüben a Megnyitás a Galériával parancsot. Alternatív megoldásként, ha nem a Galéria az alapértelmezett képnézegető, válassza a Megnyitás a Galériával, majd a Galéria lehetőséget.
 2. lépés: Válassza ki az Átméretezés gombot a tetején.
 3. lépés: Adja meg a szélességet és a magasságot. Válassza a Lánc ikont a képarány feloldásához, ha szükséges.
 4. lépés: Válassza a kék Mentés gombot. Alternatívaként válassza a kék lefelé mutató nyílra a Mentés másként lehetőséget, ha nem szeretné megváltoztatni az eredeti képet.

Web (Pixlr X)

Kép: Digital Trends

A Pixlr X egy ingyenes webes alkalmazás, amellyel egyszerű szerkesztéseket végezhet a képein, beleértve a méretváltoztatást is. Kövesse az alábbi lépéseket egy kép átméretezéséhez a Pixlr X használatával:

 1. lépés: Irány a Pixlr X.
 2. lépés: Válassza ki a kék kép megnyitása gombot. Válassza ki a szerkeszteni kívánt képet.
 3. lépés: Keresse meg az Elrendezés és sablon gombot, és válassza ki. Úgy néz ki, mint egy három téglalapból álló csoport.
Kép: Digital Trends
 1. lépés: Az Elrendezés menüben válassza az Intelligens méretváltoztatás menüpontot.
 2. lépés: A megjelenő Smart resize képernyőn megadhatja a kívánt szélességi és magassági méreteket, a Lock proportions (Arányok zárolása) kapcsolóval lezárhatja vagy feloldhatja a képarányt, vagy akár választhat a különböző méretelőbeállítások közül.

A Pixlr X Smart Resize képernyője.
screenshot/Anita George / Digital Trends

 1. lépés: Miután elvégezte az összes módosítást, válassza a kék Alkalmaz gombot.
 2. lépés: Keresse meg alul a kék Mentés gombot, és kattintson rá.
 3. lépés: Adja meg a fájl nevét, válassza ki a kívánt fájltípust, és szükség szerint állítsa be a minőséget. Ha minden olyan, amilyennek szeretné, válassza a kék Mentés gombot.

A szerkesztett képet a Letöltések mappába kell menteni. Naponta legfeljebb három ingyenes mentés lehetséges.