A Windows 11 tervezési konzisztenciájának furcsa rejtélye annyira lenyűgöző, hogy egy egész regényt tudnék írni belőle. Még a Microsoft Copilotját is megkérhetnénk, hogy adjon egy gyors összefoglalót és készítsen egy prezentációt, de képzeld, mi van? A probléma még mindig ott lógna a levegőben, készen a következő fejezetre.Bár a Windows 11 a legjobb választás a termelékenység és a játék szempontjából, még mindig messze van attól, amit egységes dizájnnal rendelkező operációs rendszernek lehet nevezni. A Windows 11 friss megjelenése ellenére az operációs rendszer megtartott néhány elavult maradványt a korábbi verziókból.

A következetlen dizájn egy bizarr esete, hogy a Windows 11 még mindig a Windows 8 “Search Charm” (keresési varázslat) nevére hivatkozik, amikor a felhasználók megpróbálnak egy Microsoft-fiókról egy helyi fiókra váltani. Az alábbi képernyő jelenik meg, amikor a felhasználók megpróbálnak helyi fiókra váltani, ha az eszköz titkosítása engedélyezve van.


Windows 11 mentions Charm bar

A “Keresés varázslat”, a Windows 8 egyedi funkciója, már nincs jelen a jelenlegi Windows-verziókban. Ennek ellenére a helyreállítási kulcs biztonsági mentésére vonatkozó utasítás a “Helyi fiókra váltás” folyamatában még mindig azt tanácsolja a felhasználóknak, hogy “a Search charm segítségével keressék meg az ‘eszköz titkosítása’ szót.

Nem tudom, hányan használták a Windows 8-at, de a Charms Bar egy elég ügyes kiegészítője volt az operációs rendszernek, legalábbis a táblagépeken. A Windows 8-ban a képernyő jobb oldaláról történő áthúzással aktiválható a Windows 8 Charms Bar, amely egy sor funkciót tartalmaz, például keresősávot, Beállítások, Eszközök és Start képernyő gombot.

A Charms Bar már nem érhető el az operációs rendszerben, de a Windows 11 még mindig hivatkozik rá a Windows Beállításokban.

Bár a Windows 11 számos elemet modernizált, beleértve a Windows 95-ös ikonok lecserélését, meglepő, hogy ilyen égbekiáltó mulasztást találtunk.

Az operációs rendszerben hasonló dizájnkonzisztencia-problémák vannak. Például, ha gyakran használja a Windows Beállítások alkalmazást, észrevehette a “PC-beállítások” kifejezésre való hivatkozásokat, amely korábban a Windows 8

Ez a probléma aláhúzza az átfogó tervezési auditok fontosságát a szoftverfejlesztés és a frissítések során. Miközben a Microsoft folyamatosan új verziókkal és funkciókkal lép előre, gondoskodnia kell az elavult utasítások és hivatkozások eltávolításáról vagy módosításáról is, amelyek egyébként zavart okozhatnak a felhasználók számára.