Windows Task Manager

Múlt szerdán a Microsoft kiadta a Windows 11 KB5026446 Moment 3 programot. Ez a kumulatív frissítés opcionális, és számos fejlesztést tartalmaz, többek között a Windows konfigurációs frissítésen keresztül szállított Moment 3 funkciókat. Emellett jelentős teljesítménynövekedéssel is jár.

Az újdonságok között szerepel a másodpercek támogatása a feladatsor rendszertálca órájában, az alkalmazáson belüli hangos elérési parancsok súgóoldalának újratervezése, valamint a Feladatkezelőből történő élő kernelmemória-dump (LKD) gyűjtés.

A frissítéssel egy új, az USB4 huboknak és eszközöknek szentelt beállítási oldal is megjelent, amely a Beállítások> Bluetooth és eszközök > USB > USB > USB4 hubok és eszközök menüpontban érhető el. Ez a szakasz fontos információkat nyújt a rendszer USB4-képességeiről és a csatlakoztatott perifériákról.


Taskbar clock displaying seconds | Image Courtesy: WindowsLatest.com

A frissítés azonban nem csak új funkciókról szól, hanem néhány jelentős teljesítményjavításról is.

A Windows 11 Moment 3 frissítés jelentősen javítja a keresési teljesítményt a Beállításokon belül, míg a magas játékjelentési arányú egeret használó eszközök teljesítménynövekedést tapasztalhatnak.

Emellett a Microsoft finomította a felhasználók által gyakran használt héjinterakciókat – mint például a Feladatsáv, az Értesítések és a Gyorsbeállítások -, akár 15%-kal javítva azok sebességét.

A technológiai óriás a múlt héten közzétett támogatási dokumentációban megerősítette ezeket a teljesítményjavításokat.

A további fejlesztések célja a termelékenység növelése.

Az asztal eléréséhez szükséges idő 10%-kal csökkent, az induló alkalmazások hatása pedig több mint felére csökkent. A PC-k fenntarthatóságára is figyelmet fordítottak az új energiaajánlások és a Carbon-Aware Windows Update bevezetésével.

Ezek az intézkedések átlagosan 6%-os energiafogyasztás-csökkenést eredményeztek az ajánlott energiabeállításokat használó felhasználók esetében.

A Microsoft a Windows 11-et a Windows eddigi legmegbízhatóbb verziójaként emlegette, és a legújabb frissítések tovább fokozták ezt a megbízhatóságot.

A teljesítményjavítások a Windows 11-en túl is kiterjednek. A Microsoft Edge mostantól gyorsabban indul, mint valaha, és a memóriát olyan funkciókkal kíméli, mint az alvó lapok, amelyek akár 83%-os memóriamegtakarítást eredményeznek a háttérben futó lapok számára.

Emellett az új Microsoft Teams alkalmazás a Windowshoz kétszer olyan gyors, miközben feleannyi erőforrást fogyaszt, ami tovább bizonyítja a Microsoft elkötelezettségét a hatékonyság és a felhasználói élmény javítása iránt a teljes termékpalettáján.

Mint már az elején említettük, a Windows 11 Moment 3 frissítés számos új funkcióval érkezik, köztük egy új másolás gombbal, amellyel a kétfaktoros hitelesítési kódokat közvetlenül az értesítési pirítósból másolhatjuk. A Microsoft emellett hozzáférési billentyűkombinációkkal egészíti ki a File Explorer kontextusmenüjét, hogy könnyebben áttekinthetővé tegyen bizonyos funkciókat.

A Moment 3 a Windows konfigurációs frissítésén keresztül telepíthető, és a funkciókat alapértelmezés szerint a júliusi Patch Tuesday frissítéssel kapcsolják be.

További cikkek, amelyek érdekelhetik!