A full-screen pop-up promoting Windows 11 on Windows 10 | Image Courtesy: WindowsLatest.com

A Windows 10 egyre közelebb kerül a támogatás végéhez, és a Microsoft azt szeretné, ha mindenki minél hamarabb elkezdené használni a Windows 11-et. A Windows 10 május 2023-as kumulatív frissítését követően egyre több felhasználó jelezte, hogy teljes képernyőn felugró reklámot lát, amely a legújabb operációs rendszerre való frissítést ajánlja.

A Microsoft egyre agresszívebben nyomul a Windows 11 felé, aminek köze lehet a Windows 10 21H2 életciklusának végéhez. Aki nem tudná, a Windows 10 21H2 támogatása június 12-én ér véget, és a technológiai óriáscég emlékeztette a felhasználókat, hogy frissítsenek a Windows támogatott verziójára.

A kampány részeként a Microsoft ismét elkezdte a Windows 11 Windows 10-re vonatkozó hirdetések megjelenítését. A teljes képernyőt beborító, a számítógép bekapcsolásakor megjelenő reklám azt állítja, hogy a Windows 11 ingyenes frissítési ajánlatát már feloldották az eszközre, és most azonnal meg lehet szerezni.Amint a Windows Latest által készített képernyőképeken látható, a felhasználók bekapcsolásakor egy tolakodó reklám jelenik meg. A Windows 11 frissítési ajánlat elutasítása vagy a menekülési kísérlet után olyan oldalak jelennek meg, amelyek a Windows 11-re való frissítés előnyeit ismertetik.

Ezek közé tartozik a felhasználóbarátabb kezelőfelület, a továbbfejlesztett biztonsági funkciók, a nagyobb teljesítmény és a nagyobb termelékenység. A Microsoft kiemeli a Windows 11 játékélményét is, azt állítva, hogy a Windows 11 a legszélesebb címválasztékot és a valósághű grafikai képességeket kínálja.

A hirdetés hangsúlyozza, hogy a Windows 11 új megjelenést és érzést hoz, hatékonyabb navigációt és a gyorsabb munkavégzés lehetőségét. Azokat a felhasználókat, akik úgy döntenek, hogy maradnak a Windows 10-nél, megnyugtatják, hogy a Windows 11-re továbbra is bármikor ingyenesen frissíthetnek a Windows Update oldalon keresztül a Beállításokban.

A teljes képernyős hirdetés a Microsoft stratégiájának részeként jelenik meg, amely a Windows 11 népszerűsítését szolgálja azáltal, hogy a meglévő Windows 10 felhasználók számára zökkenőmentes és könnyen elérhető frissítési lehetőségként mutatja be.

Ha el akarja utasítani ezt az agresszív reklámot, meg kell keresnie és rá kell kattintania a képernyő alján található “Tartsa meg a Windows 10-et” linkre.

A Windows 11 reklámok nem blokkolhatók

A Windows Legújabb értesülései szerint ezek a hirdetések néhány kumulatív frissítés után is megjelennek, és a bannereket nem lehet véglegesen “kikapcsolni”.

A Windows 11 frissítési hirdetések mellett a Microsoft továbbra is megjeleníti a Microsoft 365 szolgáltatásokat népszerűsítő hirdetéseket a Windows 10-es eszközökön. A “Fejezzük be az eszköz beállítását” című hirdetés azt sugallja, hogy a felhasználóknak további Microsoft-szolgáltatásokhoz kell csatlakozniuk, hogy minden eszközön növeljék a termelékenységüket és biztonságukat.A hirdetés különböző funkciókat emel ki, többek között a Windows Hello-t, a felhasználók telefonjainak és számítógépének összekapcsolását, a Microsoft által ajánlott böngészőbeállítások, azaz az Edge visszaállítását, a Microsoft 365 előfizetést, az 1 TB felhőalapú tárhelyet, a fejlett biztonsági funkciókat és még sok mást.

Úgy tűnik, a Microsoft ezeket a hirdetéseket arra használja fel, hogy a Windows 10 felhasználóit a vállalat széles körű szolgáltatásainak kihasználására ösztönözze, a termelékenység és a biztonság növelését ígérve.