A Microsoft kedden kiadta a következő nagy Windows 11 frissítésének (22H2) végleges verzióját a Release Preview tesztelőinek, és véletlenül elérhetővé tette a hivatalosan nem támogatott PC-k számára. Hoppá.

A Twitter és a Reddit felhasználók (a Neowinon keresztül) gyorsan észrevették a hibát, mivel Windows Insiderek százai frissítették Windows 10-es gépeiket régebbi CPU-kon. A Microsoft szigorú minimális hardverkövetelményeket ír elő a Windows 11-hez, így PC-k milliói maradnak hátra, így a hiba ismét rávilágít a cég vitatott frissítési politikájára.A Windows 11 hivatalosan Intel 8. generációs Coffee Lake vagy Zen 2 CPU-kat igényel, nagyon kevés kivétellel. Bár vannak egyszerű módszerek a Windows 11 nem támogatott CPU-kra való telepítésére, a Microsoft még azt sem engedi, hogy a Windows Insider hivatalosan is telepítse az operációs rendszer béta verzióit nem támogatott számítógépekre, így ez a téves kiadás meglehetősen szokatlan.

A Microsoft tisztában van a hibával, és azt mondja, hogy kivizsgálja. „Ez egy hiba, és a megfelelő csapat vizsgálja” – áll a hivatalos Windows Insider Twitter-fiókban. Ha sikerült telepítenie a Windows 11-et egy nem támogatott számítógépre, és csak a Windows 10 Kiadás-előnézeti frissítéseit várta, akkor a Windows 11 beállítási részében képesnek kell lennie a váratlan frissítés visszaállítására.