Amit tudnia kell

  • A Microsoft jelentős frissítést vezet be a Microsoft Teams ingyenes verziójához.
  • A Teams Windows 11-es verziója mostantól támogatja a közösségeket, amelyek korábban csak az iOS és az Android rendszerekre voltak korlátozva.
  • A frissítés részeként a Teams-en belül új kamerafunkciók állnak rendelkezésre a Community felhasználók számára.
  • A Microsoft Designer (Preview) mostantól a Windows 11-en is integrálódik a Teams-be.
  • A nyilvános közösségek keresésének és a hozzájuk való csatlakozásnak a lehetősége az elkövetkező napokban kerül bevezetésre.

A Microsoft Teams ingyenes verziója jelentős frissítést kap. A Microsoft most egy blogbejegyzésben jelentette be a Microsoft Teams ingyenes verziójának “2022 decembere óta legjelentősebb frissítéscsomagját”. A frissítés a Teams Windows 11-es verzióján belül a Közösségek támogatását, a Közösségek számos fejlesztését a különböző platformokon, valamint a Microsoft Designer (Preview) hozzáadását a Teamshez Windows 11-en.


(Image credit: Microsoft)

A Teams közösségi funkciója lehetővé teszi, hogy az emberek csoportokat hozzanak létre események szervezésére és az emberek naprakészen tartására. Bizonyos tekintetben a Facebook és a Discord versenytársa, bár van néhány alapvető különbség. A Közösségek kezdetben csak az iOS és az Android Teams felhasználóira korlátozódott, de mostantól a Teams Windows 11-es verziójában is elérhetővé váltak.

A Windows 11-en lévők a Teams alkalmazáson belül hozhatnak létre közösségeket, hívhatnak meg embereket, hogy csatlakozzanak hozzájuk, valamint hozhatnak létre és rendezhetnek eseményeket. A tartalmak moderálása is támogatott. A Microsoft megosztotta, hogy a Teams-en belüli közösségek támogatása “hamarosan” eljut a Windows 10-re, a macOS-re és a webre is.

A dolgok mobilos oldalán a közösségi tagok mostantól szűrőkkel és jelölőeszközökkel ellátott videókat rögzíthetnek okostelefonokról. Az iOS-felhasználók több e-mail címet, telefonszámot és más típusú listákat is beolvashatnak és meghívhatnak, hogy embereket adjanak hozzá egy Közösséghez. Ez a szkennelési funkció a jövőben az Androidra is át fog kerülni.

A Közösségekről szóló egyéb hírek mellett a Microsoft bejelentette, hogy a Designer (Preview) már támogatott a Teamsben a Windows 11-en. Az eszköz mesterséges intelligenciát használ a képek létrehozásához. A Teams-felhasználók kipróbálhatják úgy, hogy létrehoznak egy bejelentési posztot a Communitiesben, és a Designerrel készítenek egy bannert.

A Communities-hez való csatlakozás is könnyebbé válhat a frissítés után. Eddig az embereknek egy linket kellett küldeniük ahhoz, hogy valaki csatlakozzon egy közösséghez. Az “elkövetkező napokban” a Microsoft hozzáadja a lehetőséget, hogy a nyilvánosság számára láthatóvá tegyen egy közösséget. Az emberek ezután a Teams-en belül kereshetnek közösségeket, és csatlakozhatnak hozzájuk.

A közösségek tulajdonosai képesek lesznek elfogadni vagy elutasítani a tagokat, és megoszthatják a tulajdonosok vezérlését másokkal. Természetesen azok, akik egy közösséget teljesen zárva akarnak tartani bizonyos emberek előtt, egyszerűen nem állíthatják be a csoportot a nyilvánosság számára láthatóvá.

A Microsoft a közösségeken belül a közvélemény-kutatások támogatását is hozzáadta, így a csoporttagok egy újabb módot kapnak a kommunikációra és a tagok visszajelzéseinek összegyűjtésére.

Ha segítségre lenne szükséged, keress minket bizalommal!