Image Courtesy: Microsoft

A Microsoft Bing AI február óta elérhető online, de csak az Edge esetében működik. Ez azért van, mert a Microsoft a Bing exponenciális növekedését lehetőségnek látta arra, hogy a Windows 11 alapértelmezett böngészőjét minél több emberhez eljuttassa. Ez hamarosan megváltozhat, mivel a technológiai óriás végre készül a Bing AI támogatásának kiterjesztésére.

A Bing AI néhány napon belül elérhetővé válik az összes nagyobb webböngészőben, beleértve a Safarit és a Chrome-ot is. Megerősíthetem, hogy a Microsoft a hétvégén rövid ideig tesztelte a Bing AI támogatását az Apple Safariban, de a támogatást pillanatok alatt visszavonták. A Microsoft egyik támogató munkatársa megerősítette, hogy a vállalat néhány felhasználóval tesztelte a Bing AI kiterjesztett támogatását.

Tesztjeink során azt vettük észre, hogy a Bing AI béta verziója a Safariban úgy tűnik, hogy ugyanolyan élményt nyújt, mint a Microsoft Edge-ben meglévő oldal. A Bing AI több böngészőbe való bevezetésével a Microsoft növelheti a keresőmotor piaci részesedését, és új lehetőségeket fedezhet fel arra, hogy a felhasználókat a Bing segítségével az Edge-re terelje. Ez nagy nyereség lehet a Bing elfogadottsága szempontjából.

A Microsoft nagy Bing AI frissítéseket ígér

A redmondi óriás egyes Microsoft-fiók-tulajdonosoknak – köztük a miénknek is – küldött e-mailben a Bing mobilfelhasználóitól kért visszajelzést. A visszajelzési űrlap alapján úgy tűnik, hogy új funkciókat készül a Bing, köztük új AI eszközajánlásokat – a Bing hamarosan AI-alkalmazásokat vagy eszközöket javasolhat a felhasználóknak.

A Microsoft egy új, az AI-közösségnek szentelt közösség létrehozását is fontolgatja.

“Egy olyan platformot, ahol a felhasználók interakcióba léphetnek egymással, megvitathatják és tanulhatnak az AI-ról” – olvasható a visszajelzési űrlapon.

Egy másik változás bekapcsolhatja a “személyiséggel rendelkező karakterek támogatását a Bing AI-ban”. Ez hasonló egy kísérleti funkcióhoz, a “Modes”-hez, amelyet korábban már kiszúrtunk a Bingben.


Bing’s three new leaked modes | Image Courtesy: WindowsLatest.com
Bing’s Sarcastic mode unlocks Word of the day suggestions, jokes and more | Image Courtesy: WindowsLatest.com

A Bing a karakterfrissítés részeként olyan emberhez hasonló személyiségeket tud utánozni, mint Elon Musk. Ez a technológiai óriás szerint “még magával ragadóbb élményt” eredményezhet.

Végül a Microsoft csökkentheti a korlátozásokat és visszaszoríthatja a Bing Chat-en belüli korlátozásokat, ami nagyobb “rugalmasságot”, valamint nagyobb teljesítményt és megbízhatóságot tesz lehetővé.

“A mesterséges intelligencia funkciók sebességének, pontosságának és következetességének javítása” – jegyezte meg a Microsoft.

Azt nem tudni, hogy a vállalat mikor kezdi el bevezetni ezeket a Bing AI frissítéseket, de a keresőmotor várhatóan egy jövőbeli kiadásban támogatást kap a bővítményekhez.

A ChatGPT-hez hasonló pluginok támogatását a Build 2023 fejlesztői konferencián erősítették meg, ahol a Microsoft bejelentette a Bing-alapú Windows Copilotot a Windows 11-hez. A pluginokkal és a Windows Copilot-tal a Microsoft mélyen integrálhatja a Binget az operációs rendszerbe, és jelentősen növelheti piaci részesedését.

További cikkekért kattints ide!