A Microsoft 2023. január 10-től leállítja a Windows 8.1 biztonsági frissítéseinek biztosítását, ezt követően a felhasználókat arra ösztönzik, hogy frissítsenek Windows 11-re a biztonságosabb élmény érdekében.A Windows 8.1 volt az egyik kedvenc kiadásom a népszerű operációs rendszerből, különösen azért, mert tökéletes egyensúlyt biztosított a régebbi, jellegzetes Windows-felület és a Microsoft által akkoriban tervezett csempézett felhasználói felület között. A Windows 8.1 stabil élményt nyújtott a Windows 8 zűrzavara után.

Most azonban, hogy a Windows 10 és a Windows 11 sokkal stabilabb, szeretettebb és tele van funkciókkal, a Windows 8.1 vége közeledik. A Microsoft bejelentette, hogy körülbelül 7 hónap múlva, 2023 januárjában megszünteti a Windows 8.1 technikai támogatását. A Windows 8 támogatása is hasonlóképpen megszűnt 2016 januárjában.

2023. január 10-e után a Windows 8.1 felhasználók többé nem kapnak biztonsági frissítéseket, ami azt jelenti, hogy ezeknek a felhasználóknak újabb Windows-verziókra kell frissíteniük, hogy továbbra is biztonságosan használhassák az operációs rendszert.

A Microsoft emellett közzétette a webhelyén a GYIK-listát, amely az embereknek a változtatással kapcsolatban felmerülő kérdéseire válaszol, beleértve azt is, hogy mi történik, ha 2023 januárja után továbbra is a Windows 8.1-et használja.

Vegye figyelembe, hogy a Windows 8.1 működése 2023 januárja után sem áll le. Biztonsági frissítések hiányában azonban Windows 8.1 rendszerű asztali számítógépe vagy laptopja ki van téve különféle kockázatoknak és támadásoknak az interneten vagy a helyi vezetékes és vezeték nélküli kapcsolatokon keresztül.

Az olyan alkalmazások, mint a Microsoft 365, szintén nem támogatják a Windows 8.1-es számítógépeket január 10-e után, mivel követik a Microsoft Modern Lifecycle Policy-t, amely arra ösztönzi a felhasználókat, hogy maradjanak naprakészek a legújabb, biztonságos szoftverekkel.


Kiadások

  • Enterprise
  • Enterprise N
  • N
  • Media Centert tartalmazó Pro
  • Professional
  • Professional N
  • SL

További információ