A legtöbb Windows rendszeren futó alkalmazás működéséhez Dynamic Link Library (DLL) fájlok szükségesek. Ha a DLL fájl hiányzik a számítógépről, az operációs rendszer nem tudja betölteni az információt a fájlból, vagy a fájl nem található, a felhasználó a hiányzó fájlhoz kapcsolódó konkrét hibákat jeleníti meg.Az egyik hiba, amellyel a felhasználók találkoznak, a „BugSplat.dll nem található vagy hiányzik”, és bármilyen furcsán is hangzik ez a hiba, megakadályozza az alkalmazások futtatását. Tehát ebben az útmutatóban megvitatjuk a DLL-eket, azt, hogy miért kapunk DLL-hibákat, és hogyan lehet kijavítani a BugSplat.dll hibát.

Mi az a DLL fájl?

Ahhoz, hogy megértsük, miért fordulnak elő DLL-hibák, először meg kell értenünk, hogy mit csinálnak a DLL-fájlok. Ezek a fájlok olyan utasításokat tartalmaznak, amelyek segítségével más programok hatékonyan futhatnak a Windows rendszeren. Minden DLL fájlnak van egy meghatározott funkciója, és több program is használhatja a betáplált utasításokat egyidejűleg.

A DLL-ek az előnyök széles skáláját kínálják. A Microsoft dokumentációja szerint a DLL csökkenti az erőforrás-felhasználást azáltal, hogy elkerüli a kódduplikációt, megkönnyíti a több nyelvű változatot tartalmazó összetett programok fejlesztését, valamint leegyszerűsíti a frissítések és javítások telepítését és telepítését. Látogasson el a fent hivatkozott Microsoft dokumentációba, ha többet szeretne megtudni a dinamikus hivatkozási könyvtárakról.

Miért kapunk DLL hibákat?

A legtöbb esetben a DLL-hez kapcsolódó hiba azt jelenti, hogy a fájlokat törölték vagy eltávolították a számítógépről, vagy rosszindulatú programokkal vagy vírusokkal fertőzték meg. Egyes esetekben a program helytelen telepítése vagy a rendszerleíró adatbázis helytelen beállítása a felelős.

Vannak esetek, amikor a probléma nem szoftverrel, hanem hardverrel kapcsolatos. Mivel azonban a hardverproblémák kisebb valószínűséggel vezetnek DLL-hibákhoz, ez a cikk nem foglalkozik ezzel.

A hiányzó vagy nem található BugSplat.dll fájlok elhárítása Windows rendszeren

Ha ezzel a furcsa nevű hibával találkozik, a következő javítások segítenek a probléma megoldásában.

1. Indítsd újra számítógéped

Először is indítsa újra a számítógépét, hogy kiküszöbölje az ideiglenes hiba lehetőségét, amely megakadályozza, hogy a program vagy az alkalmazás lekérje a szükséges utasításokat a DLL fájlból. Próbálja újra futtatni az alkalmazást a számítógép elindítása után. Ha a probléma továbbra is fennáll, hajtsa végre a következő javításokat.

2. Próbálja meg visszaállítani a törölt BugSplat.dll fájlt

Ha hiányzó DLL-fájlhibát észlel, lehet, hogy valaki, akivel megosztja a számítógépet, az Ön tudta nélkül törölte a fájlt. Először ellenőrizze a hulladékgyűjtőt. Ha a fájl hiányzik, használja a fájl-helyreállító szoftvert a visszaállításához. Ha a közelmúltban találkozott a kérdéses problémával, nagyobb valószínűséggel fog sikerre jutni ezzel a javítással.

3. Futtasson egy SFC-vizsgálatot

Ha a BugSplat.dll kézi hozzáadása és regisztrálása nem oldja meg a problémát, a problémát egy sérült rendszerfájl okozhatja, amely megakadályozza a BugSplat.dll végrehajtását. Futtassa az SFC vizsgálatot, hogy kizárja ezt a lehetőséget. Kövesse az alábbi lépéseket az SFC-vizsgálat futtatásához:

 1. A Windows keresősávjába írja be a „Command Prompt” kifejezést, és nyissa meg.
 2. Az SFC /scannow beírása után nyomja meg az Enter billentyűt. (Ne felejtsen el szóközt tenni az “SFC” és a “/scannow” közé.)


Miután a vizsgálat befejezte a feldolgozást, a négy eredmény egyike jelenik meg;

 1. Nem lesznek sérült fájlok.
 2. A vizsgálat nem fogja tudni megtalálni őket.
 3. A vizsgálat megtalálja a sérült fájlokat, és kijavítja azokat.
 4. A vizsgálat megtalálja a sérült fájlokat, de kézi javítást igényel.

A vizsgálat eredményeinek elemzésével kapcsolatos részletes magyarázatokat a Microsoft blogján találja.

4. Távolítsa el a rosszindulatú programokat a rendszeréről

Ha az SFC-ellenőrzés nem működik, győződjön meg arról, hogy nincs-e olyan rosszindulatú program, amely a fájlok megsérüléséhez vezet, vagy megakadályozza a folyamatok zökkenőmentes működését.

A rosszindulatú programokat többféleképpen is fel lehet tüntetni; Használhat harmadik féltől származó alkalmazásokat a vírusok vadászatára, a vírusok különböző Windows-eszközökkel történő vizsgálatára, vagy a Microsoft Defender offline vizsgálatával eltávolíthatja a rosszindulatú programokat. Mindegy, hogy melyik módszert választja, ha az megfelel Önnek.

5. Állítsa vissza a rendszert egy korábbi visszaállítási pontra

Végső megoldásként végezzen rendszer-visszaállítást, ha a fent felsorolt ​​​​javítások nem oldják meg a problémát. A Rendszer-visszaállítás visszaállítja az operációs rendszert a megfelelő működési állapotba. Ha olyan rendszer-visszaállítási pontot állított be, ahol a BugSplat.dll fájl tökéletesen működött, visszaállíthatja a kérdéses probléma megoldása érdekében.

Ha még soha nem hozott létre visszaállítási pontot, ez a javítás nem érvényesül. Ha emlékszik, hogy beállított egyet, kövesse az alábbi lépéseket a visszaállításához:

 1. A Windows keresősávjában írja be a “Helyreállítási pont létrehozása” kifejezést, és kattintson a megjelenő eredményre.
 2. Kattintson a Rendszer-visszaállítás lehetőségre a Rendszer tulajdonságai ablakban.
 3. Válassza ki a létrehozott visszaállítási pontot, és kattintson a Tovább gombra.
 4. Ezt követően kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

Amikor befejezi a rendszer-visszaállítási folyamatot és visszaállítja a rendszert, a BugSplat.dll hibák megszűnnek.

6. Regisztrálja újra a DLL fájlt

Néha a Windows egyszerűen “elvesztette a nyomát” a DLL-fájlnak, és emlékeztetőt kell küldenie, hogy hol van. A BugSplat.dll fájl újraregisztrálásához kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Futtassa a Windows parancssort rendszergazdaként. Ehhez nyomja meg a Win + S billentyűkombinációt, írja be a „command prompt” parancsot, kattintson jobb gombbal a keresési bejegyzésre, majd kattintson a Futtatás rendszergazdaként parancsra.
 2. A Parancssorba írja be a következő parancsot:
regsvr32 BugSplat.DLL
 1. Nyomd meg az Entert.

A fenti módszerrel regisztrálhat egy DLL fájlt egy másik rendszerről vagy az internetről. Ezt azonban csak végső esetben javasoljuk, mivel előfordulhat, hogy a forrás és a számítógép között fájl-összeférhetetlenség lép fel. Az online szolgáltatások akár fertőzött DLL-fájlokat is közzétehetnek, amelyek tönkretehetik a számítógépét.

Figyelmeztetés