Az e-mail marketing nagyszerű módja annak, hogy kapcsolatba lépjen az ügyfelekkel és kapcsolatokat építsen ki. Ha azonban elveszít egy e-mailt, vagy ha e-mail fiókját feltörik, nehéz lehet a régi e-mailek visszaállítása. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan találhatja meg az archivált e-maileket a Gmailben.Az archivált e-mailek megtalálása

Ha meg szeretné találni az archivált e-maileket a Gmailben, többféleképpen is megteheti. Az első mód a keresősáv „régebbi” kapcsolójának használata. Ez megjeleníti az összes korábbi, két hetes vagy régebbi üzenetét.

Ha csak egy bizonyos dátumtartományból származó archivált üzeneteket szeretne látni, használja az „Archivált elemek” lapot Gmail-fiókja „Üzenet” részében. Ezen a lapon megjelenik az összes archivált üzenet az aktuális dátumtartományból, valamint minden üzenet, amelyet az adott dátum után archiváltak.

Végül az összes archivált e-mailt fájlba exportálhatja, ha a Gmail-fiókja „Fájl” menüjében az „Exportálás” elemre kattint.

Mennyi ideig maradnak az archivált e-mailek?

A Gmailben archivált e-mailek meghatározott ideig megmaradnak, amelyet a Gmail archiválási beállítása határoz meg. Az alapértelmezett beállítás hét nap, de tetszőleges időtartamra módosíthatja.

Ha az aktuális napnál régebbi archivált e-maileket szeretne látni, használhatja a Gmail „Beérkező levelek keresése” funkcióját. Írja be az „archívum” kifejezést a beérkező levelek tetején található keresősávba, és kattintson az „Archivált üzenetek keresése” hivatkozásra. Ezzel egy oldalra jut, ahol kereshet az összes archivált e-mail között.

Az archivált e-mailek visszaállítása

Ha valaha is törölnie kellett egy e-mailt a Gmail-fiókjából, hogy helyet szabadítson fel, de továbbra is meg szeretné őrizni az e-mailt archívumában későbbi felhasználás céljából, van rá mód.

Ha vissza szeretne állítani egy archivált e-mailt a Gmailben, nyissa meg az e-mailt a beérkező levelek között, és kattintson az ablak jobb felső sarkában lévő három pontra. (Ha nem látja a három pontot, görgessen lefelé, amíg meg nem látja.) A felugró menüből válassza az „Archivált elemek” lehetőséget.

A Gmail listázza az összes archivált e-mailt dátum szerint rendezve. E-mail visszaállításához jelölje ki, majd kattintson a „Visszaállítás” gombra. A Gmail felszólítja, hogy erősítse meg az e-mail visszaállítását. Kattintson az „Igen” gombra a mentéshez.

Az archivált e-mailek törlése

Ha törölni szeretné az archivált e-maileket a Gmailből, többféleképpen is megteheti.

  1. Kattintson az e-mailre a beérkező levelek között, és válassza a „Törlés” lehetőséget.
  2. Az e-mail jobb felső sarkában válassza az „Archívum”, majd az „Archívum törlése” lehetőséget.
  3. A képernyő bal oldalán válassza a „További beállítások…” lehetőséget, majd az „Archivált e-mailek törlése” lehetőséget.