A Microsoft a Chrome ellenében kampányol, és az Edge böngészőt igyekszik népszerűsíteni a Windows 11, Windows 10, Android és iOS platformokon. A technológiai óriás fokozza erőfeszítéseit az Edge böngésző népszerűsítésére, miután elveszítette pozícióját a második legnépszerűbb asztali böngészőként az Apple Safari mögött.Első incidens

Az első incidens során egy Windows 11 és 10 frissítés meghibásodott, aminek következtében nehézségek merültek fel a Chrome felhasználók számára a böngészőjük alapértelmezetté tételekor. Néhány felhasználó minden alkalommal felugró ablakokkal találta szemben magát, amikor megnyitották a Chrome-ot, és a Chrome alapértelmezett böngészővé tételének vagy az alapértelmezett beállítások visszaállításának kísérletei eredménytelenek voltak.

Második incidens

A második incidens során a Microsoft tervezi, hogy az Outlook és a Microsoft Teams felhasználókra koncentrálva népszerűsíti az Edge böngészőt ezeken a platformokon. Ez a lépés tovább erősíti a cég agresszív marketingstratégiáját az Edge böngészővel kapcsolatban, ami vegyes reakciókat váltott ki a felhasználók körében.

A Windows frissítés pop-up ablakokkal bombázta a Chrome felhasználókat

A Microsoft meghibásította a Windows 11/10 alapértelmezett böngésző beállítását lehetővé tevő funkciót. Ez a probléma a KB5025221 kumulatív frissítéssel rendelkező számítógépeken jelentkezett. Miután telepítették a frissítést, néhányan jelentést tettek arról, hogy minden alkalommal felugró ablakok jelennek meg, amikor megnyitják a Chrome-ot.

Április 2-án egy felhasználó megemlítette, hogy amikor több Windows 10 rendszeren (22H2 verzióval, legfrissebb frissítésekkel, amelyeket 2023 áprilisában, a Patch Tuesday-en adtak ki) elindította a Google Chrome böngészőt, minden alkalommal megnyílt az Alapértelmezett alkalmazások beállítása.

A Google Chrome beállításaként való megadási kísérletek, a Chrome alapértelmezett beállításainak visszaállítása, vagy akár a böngésző eltávolítása és újratelepítése eredménytelennek bizonyult. Egy másik felhasználó szerint a KB5025221 frissítés eltávolítása megoldotta a problémát, de ez nem megoldás minden számítógépen a frissítés mérete és a rendszer újraindítása miatt.

Szerencsére a Google észrevette a problémát, és áprilisban kiadott egy frissítést a javítására.

A Microsoft azt szeretné, hogy az Outlook és a Teams felhasználók az Edge-t válasszák a Chrome és a Safari helyett

Ugyanakkor a Microsoft fokozza a reklámozási erőfeszítéseit az Edge böngészőjének népszerűsítésére, és arra ösztönzi az Androidos és iOS-es felhasználókat, hogy tegyék azt az alapértelmezett választásukká a hivatkozások megnyitásához az Outlookban.Erről februárban számoltam be, és a technológiai óriás tervezi, hogy ezt a funkciót kiterjeszti más alkalmazásokra is, például a Microsoft Teamsre.

Az Outlookban és a Microsoft Teamsben engedélyezve van a funkció esetén minden Outlookban és Microsoft Teamsben megnyitott hivatkozás az Edge böngészőben nyílik meg. Ha nincs engedélyezve a funkció, felugró ablak jelenik meg, amelyben kérdezik, hogy használni szeretnéd-e az Edge-t vagy visszaállítod az alapértelmezett böngésződet.

Az frissített alkalmazások már a Microsoft Edge-t ajánlják fel „Gyors és biztonságos böngészés” opcióként, míg az alternatív „Alapértelmezett böngésző” nem rendelkezik leíró jelzővel, finoman az Edge felé terelgetve a felhasználókat.

Egy támogatási dokumentum szerint a Microsoft hasonló terveket szövöget az Outlook és a Teams Windows verzióira is. A Microsoft tiszviselői megerősítették, hogy az Outlook alkalmazáson belül a hivatkozások alapértelmezetten a Microsoft Edge oldalsávjában nyílnak meg.

Ez a változtatás a felhasználói élményt hivatott javítani, lehetővé téve az e-mailek tartalmának és weboldalak párhuzamos megtekintését ablakok vagy lapok között váltogatás nélkül.

Azonban egy Microsoft tiszviselő megerősítette, hogy a felhasználók a második kattintáskor továbbra is használhatják az aktuális alapértelmezett böngészőt.

A Microsoft törekvése, hogy népszerűsítse az Edge-t mobil- és asztali platformokon, aggodalmakat vet fel a vállalat böngészőversennyel és felhasználói élménnyel kapcsolatos megközelítéseivel kapcsolatban.

Tekintse meg további cikkeinket!