Ahhoz, hogy megnyisd egy játék telepítési könyvtárát, többféle módot is alkalmazhatsz. Nézzük meg, hogyan találhatod meg a játék könyvtárát különböző módszerekkel.

Kövesd a gyorsítótárat



A legkönnyebb módja annak, hogy megtaláld a játék könyvtárát, valamint általános programokat, az, hogy követed a gyorsítótárat.

Ha van egy játékra mutató gyorsítótárad az asztalon, akkor kattints jobb gombbal a gyorsítótárra, majd válaszd ki az “Open file location” (Fájl helyének megnyitása) lehetőséget. Ez egy fájl ablakot nyit meg az a helyre, amelyet a gyorsítótár mutat. Sok játék esetében a gyorsítótár megnyitja a telepítési könyvtárat.

Néhány játék könyvtára eltérő helyen tárolja az .exe fájlt. Lehet, hogy a gyökérkönyvtárba érkezel, vagy egy mappába érkezel ebben a könyvtárban. Mindkét esetben jó helyen jársz.

Tulajdonságok menü használata



Egy másik lehetőség, hogy ugyanezzel a gyorsítótárral megjeleníted a Tulajdonságok menüt.

Ez megjeleníti a megtekintett gyorsítótárról különböző információkat. A Gyorsítótár fül alatt látni fogsz egy mezőt, amely Target (Cél) néven szerepel. Ez a fájl elérési útvonala a telepítési könyvtárhoz. Csak másold ki ezt az útvonalat, és illeszd be a Windows Fájlkezelőbe.

Ezzel eljutsz a telepítési könyvtárhoz, és pontosan megmutatja, hol található.

A játék indító segítségével



Ha a játékot játék indítóval, például a Steamen vagy az Epic Games Store-on keresztül telepítetted, könnyebb módokat találhatsz a játék könyvtárának megnyitásához.

Például a Steamen egyszerűen meg kell találnod a fogaskerék ikont a játék oldalán, vagy jobb gombbal kattintani a játék címére. Az “Manage” (Kezelés) alatt kattints a “Browse local files” (Helyi fájlok böngészése) lehetőségre.

A legtöbb modern játék indítónak van ilyen funkciója, tehát nézz körül a választott indítódban, hogy találsz-e ilyen lehetőséget.

Ha még mindig nem találod meg a keresett játék indítóját, emlékezz arra, hogy a játékok csak olyan programok, mint bármely más program. Az összes általános módszer a telepítési könyvtárak megtalálására a Windowsban működik játékok esetén is.

A játék könyvtárának megtalálása könnyű A játékok csak programok, így rengeteg mód van a telepítési könyvtárak megtalálására. Legyen szó játék módosításáról vagy csak fájlok megtekintéséről, a gyorsítótár vagy maga a játék indító használatával könnyen megteheted.