Először is, mi az a dinamikus DNS? A dinamikus DNS (DDNS vagy DynDNS) egy olyan rendszer, amely a tartományneveket IP-címekre rendeli hozzá. Ez lehetővé teszi, hogy egyetlen webcím változó IP-címre mutasson, ami nagyszerű az otthoni felhasználók számára, mivel az IP-címek nem mindig maradnak ugyanazok.

Ha távolról szeretne csatlakozni számítógépéhez vagy otthoni webszervert szeretne beállítani, akkor a dinamikus DNS az egyik legegyszerűbb módja a beállításnak.Tehát melyek a legjobb ingyenes dinamikus DNS-beállítások? Érdemes használni őket? Itt van minden, amit tudnod kell.

A legjobb ingyenes dinamikus DNS-szolgáltatók

A DynDNS mindig az ingyenes dinamikus DNS-szolgáltatások első számú említése volt. De most, hogy eltűnt, vannak jó alternatívák, amelyek felbukkantak? Nézzünk meg hat DNS-szolgáltatót, akik méltó versenyzők lehetnek az otthoni hálózat beállításában.

1. DynuA Dynu dinamikus DNS-szolgáltatása lehetővé teszi mind a legfelső szintű (saját domain használatával), mind a harmadik szintű tartományokat (aldomain megragadása a dynu.com webhelyen). A legfelső szintű domainek működni fognak függetlenül attól, hogy melyik országhoz tartozik a domain. Kényelmi funkcióival párosulva a Dynu egyszerűen a legjobb ingyenes dinamikus DNS-szolgáltatás ma.

A nagyszerű dolog az, hogy a Dynu megkönnyíti a beállítást azáltal, hogy egy Dynu klienst biztosít, amely a számítógépen fut a háttérben. Amikor IP-címe megváltozik, a kliens automatikusan frissíti a Dynu-t, így soha nem kell attól tartania, hogy nincs szinkronban.

A fiók nagyobb biztonsága érdekében a Dynu lehetővé teszi a kétfaktoros hitelesítés beállítását egy TOTP alkalmazáson keresztül. Ha különböző TOTP-beállításokat szeretne kipróbálni, nézze meg a Google Hitelesítő legjobb alternatíváit.

Az ingyenes fiókoknak legfeljebb 4 aldomainje lehet. Frissítsen fizetős fiókra évi 9,99 USD-ért, hogy 500 aldomain teljes és fejlett Dynu-funkcióját tárja fel, mint például a korlátlan webes átirányítás, korlátlan MX rekord, korlátlan számú egyéni DNS rekord, DNSSEC, biztonsági mentés és visszaállítás és még sok más.

2. afraid.orgNe hagyja, hogy a Félő.org furcsa név elriassza. Ez az ingyenes dinamikus DNS-szolgáltatás – amely más típusú ingyenes tárhelyet is kínál – könnyen az egyik legjobb ingyenes dinamikus DNS-szolgáltatás.

Öt ingyenes aldomaint kap a Félő.org domain opcióinál. Ha akarja, korlátlan számú saját domaint is használhat, plusz mindegyikhez 20 aldomaint. A fiók beállítása kevesebb mint öt percet vesz igénybe, a DNS-mutató azonnali, és az eszköz megosztott tartománykészletének köszönhetően több mint 50 000 tartomány közül választhat. Ingyenes URL-átirányítás is elérhető.

A prémium fiókok, amelyek havi 5 dollártól kezdődnek, további 50 aldomaint, korlátlan helyettesítő DNS-t és három lopakodó jelzőt kapnak, amelyek elrejthetik domainjeit a szolgáltatáson keresztüli bármilyen megosztási mechanizmus elől.

Ha a magasabb prémium opciókért fizet (10 USD, 25 USD, 50 USD), tovább növelheti aldomainjét és lopakodó jelzőjét. A havi 25 és 50 dolláros szintek professzionális márkaépítést is kínálnak.

Egy ideig tartó inaktivitás után a Fél.org fiókok alvóként lesznek megjelölve. Újbóli bejelentkezés után azonban a felhasználók lehetőséget kapnak arra, hogy visszaállítsák fiókjukat aktív állapotba.

3. DuckDNSA DuckDNS egy ingyenes DDNS-szolgáltatás, amely az Amazon AWS infrastruktúrájának felhasználásával készült. Webhelye rendkívül egyszerű, de ez rendben is van, mert a dinamikus DNS olyan egyszerű szolgáltatás, hogy nem igazán kíván extravaganciát. A DuckDNS valóban az egyik legjobb ingyenes dinamikus DNS-szolgáltató.

Ennek ellenére ennek a webhelynek a gyenge kialakítása jelzi, hogy mit kínál. A DuckDNS csak egy dolgot csinál, és minden erőfeszítését erre összpontosítja. Ez logikus, ha ráébred, hogy a DuckDNS-t csak két szoftvermérnök futtatja (bár nagy iparági tapasztalattal rendelkező mérnökök).

Ami nagyszerű, az az, hogy egy csomó írott oktatóanyagot tartalmaz, amelyek segítenek a DuckDNS beállításában különféle platformokon. Az eszköz támogatja a Windows, OS X, Linux, DD-WRT, Amazon EC2 és még az egylapos Raspberry Pi-t is.

A fiókoknak legfeljebb öt aldomainje lehet a DuckDNS-en. Ráadásul a lehető legkevesebb adatot tárolja, és minden szükséges adatot egy privát adatbázisban tárol, amelyet soha nem adnak el.

4. No-IPA No-IP mindig is a DynDNS egyik legnagyobb versenytársa volt az ingyenes dinamikus DNS-piacon, és amikor a DynDNS leállt, jó helyzetben volt, hogy átvegye a koronát. Sajnos az elmúlt években lassan a prémium szolgáltatássá vált.

Az ingyenes felhasználók három aldomaint kapnak korlátozott számú domainnév-lehetőségen.

De ezek az aldomainek soha nem járnak le, amíg 30 naponta megerősíti a tevékenységét. A gazdagépnév megtartásához kattintson a gazdagépnév-megerősítő linkre, amelyet hét nappal a lejárat előtt küldött e-mailjére. Ha ezt nem éri el időben, a No-IP harminc nap elteltével egy második megerősítő e-mailt is küld, ha nem érkezik válasz az első e-mailre.

A No-IP porttovábbítást és URL-továbbítást is kínál, amelyek hasznosak lehetnek a használati esettől függően. A dinamikus DNS használatának megkezdéséhez a No-IP az eszközkonfigurációs asszisztensén keresztül végigvezeti a felhasználót a konfiguráción. A gazdagépnév legfrissebb IP-címének frissítése érdekében a No-IP egy dinamikus frissítési klienst is kínál, amely ellenőrzi az esetleges IP-módosításokat.

Havi 5,99 USD-ért frissíthet 25 aldomainre több mint 80 domainnév opció mellett, így nincs szükség a tevékenység megerősítésére az aldomainek megtartásához. Ha saját domainjét szeretné használni, akkor frissítenie kell az évi 29,95 dolláros csomagra, amely az aldomaineket is 50-re növeli.

5. Securepoint DynDNSBár a Securepoint DynDNS webhelyen nem könnyű navigálni, az ingyenes dinamikus DNS-szolgáltatás megéri az erőfeszítést. Látni fogja, mit kínál közvetlenül a címlapon – egy biztonságos dinamikus DNS-t teljesen ingyenesen.

Új fiók létrehozásához azonban Securepoint viszonteladónak kell lennie. Ha korábban rendelkezett fiókkal, funkciói nincsenek korlátozva.

Ingyenes felhasználóként akár 5 gazdagépet is létrehozhat (többek kérésének lehetőségével) a Securepoint DynDNS használatával. A dinamikus DNS-címek alapjaként 10 különböző tartomány közül választhat.

A Securepoint DynDNS frissítési token rendszert használ a biztonság érdekében (csak a frissítési jogkivonatot ismerő gazdagép frissítheti a dinamikus DNS-beállításokat), és támogatja az IPv6-címeket.

Összességében ez egy nagyon egyszerű szolgáltatás csengő és síp nélkül. Vegye figyelembe, hogy a Securepoint egy német cég, amely nem befolyásolja Önt a dinamikus DNS hatékonysága szempontjából, de ettől függetlenül el kell navigálnia néhány alapvető német nyelvet.

6. Dynv6A számos ingyenes DDNS szolgáltatás közül a Dynv6 az egyik legközvetlenebb funkció. A regisztráció és az e-mail cím megerősítése után megkezdheti saját zónái létrehozását. Ahelyett, hogy magyarázatokkal vagy tagsági beállításokkal kérné a felhasználót, a Dynv6 csak a zóna létrehozása után kínál alkalmazás- és API-utasításokat.

Más lehetőségekhez hasonlóan a Dynv6 is támogatja az IPv4- és IPv6-címeket. Bár választhat a hat előre elérhető domain közül, lehetőség van arra is, hogy a delegált domain nevét hozzáadja a névszerverekhez.

Bármilyen további kérdés esetén forduljon a DynV6 közösségi részéhez, de angol és német nyelv keverékére számíthat. Ha frissítenie kell a DNS-t, nézze meg, mi az a DNS-kiszolgáló.

Melyik ingyenes dinamikus DNS szolgáltatás megfelelő az Ön számára?

Ha valaha is be szeretne állítani egy szervert az interneten egy home box segítségével, akkor jó eséllyel olyan dinamikus IP-címmel kell megküzdenie, amely bármikor megváltozhat. Ne feledje, hogy a dinamikus DNS lehetővé teszi egyetlen olyan cím használatát, amely Önre mutathat, függetlenül attól, hogy valójában mi az IP-címe.

Azok számára, akik a legjobb ingyenes dinamikus DNS-t követik, folyamatosan bővülő lista kínál DDNS-t és még sok mást. Ha rugalmas marad, és kihasználja a különböző ingyenes fiókokat, akkor korlátozott korlátokkal találhat olyan szolgáltatást, amely megfelel az Ön igényeinek.