A Microsoft Edge mostantól mindenki számára ingyenes VPN (előzetes) hozzáférést biztosít, ebben az útmutatóban pedig megtanulhatod, hogyan használd.


Ha a Microsoft Edge-et használja Windows 11 (vagy 10) alatt, akkor a biztonságosabb élmény érdekében a beépített virtuális magánhálózat (VPN) szolgáltatáson keresztül tölthet be webhelyeket.

A VPN egy olyan mechanizmus, amely titkosítást használó biztonságos alagutat hoz létre egy eszköz vagy hálózat és egy másik hálózat összekapcsolására. Bár a vállalatok rendszeresen használják ezt a technológiát a távoli alkalmazottak hálózatukhoz való csatlakoztatására, számos online szolgáltatás is használja ezt a technológiát, hogy a webes böngészés során extra biztonsági szintet nyújtson, mivel a VPN-hez való csatlakozás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy forgalmukat egy távoli hálózaton keresztül irányítsák át, elrejtve nyilvános IP-címüket, növelve a védelmet a nem biztonságos hálózatok hackerei ellen, és csökkentve az online nyomon követést.

A Microsoft Edge-en a VPN szolgáltatás “Microsoft Edge Secure Network” néven ismert, és a Cloudflare-rel való együttműködés révén havonta 5 GB ingyenes adatforgalmat kínál. Az írás időpontjában úgy tűnik, hogy a vállalat nem kínál módot további adatok hozzáadására.

Ez az útmutató segít a Microsoft Edge for Windows 11-be épített új VPN-funkció használatának megkezdésében.

A Microsoft Edge VPN-funkció beállítása

A Microsoft Edge VPN-funkciójának engedélyezéséhez és konfigurálásához a következő lépésekkel járjon el:

 1. Nyissa meg a Microsoft Edge-et.
 2. Kattintson a “Beállítások és egyéb” gombra a jobb felső sarokban, és válassza a Beállítások lehetőséget.
 3. Kattintson az Adatvédelem, keresés és szolgáltatások menüpontra a bal oldali navigációból.
 4. Kapcsolja be a “Microsoft Edge biztonságos hálózat” kapcsolót a VPN funkció engedélyezéséhez a “Biztonság” szakasz alatt.
 5. Válassza ki a VPN üzemmódot, beleértve az “Optimalizált” vagy a “Webhelyek kiválasztása” opciót.
 • Gyors megjegyzés: Az “Optimalizált” opció bekapcsolja a virtuális magánhálózatot a nyilvános beállítások és a nem biztonságos hálózatok vagy webhelyek esetén, míg a “Select Sites” opció engedélyezi a biztonságos hálózati funkciót, amikor az egyéni listában szereplő webhelyeket próbálja betölteni. Emellett a szolgáltatás eléréséhez Microsoft-fiókkal kell bejelentkeznie a böngészőben. Ellenkező esetben nem fog működni.
 • (Választható) Kattintson a “Biztonságos hálózati helyek kezelése” beállításra.
 1. Kattintson a “Mindig a biztonságos hálózatot használja az Ön által kiválasztott webhelyekhez” beállítás “Oldal hozzáadása” gombjára, hogy létrehozzon egy listát azokról az oldalakról, amelyeket mindig VPN-en keresztül szeretne elérni.
 2. Erősítse meg a listához hozzáadni kívánt webhelyet.
 3. Microsoft Edge webhely hozzáadása a VPN-hez
 1. Kattintson a Hozzáadás gombra.
 2. Kattintson a “Soha ne használjon biztonságos hálózatot ezekhez az oldalakhoz” beállítás “Oldal hozzáadása” gombjára, hogy létrehozzon egy listát azokról az oldalakról, amelyeket nem szeretne az Edge VPN funkcióján keresztül használni.
 3. Erősítse meg a listához hozzáadni kívánt webhelyet.
 4. Kattintson a Hozzáadás gombra.


A lépések elvégzése után a Microsoft Edge VPN funkciója automatikusan bekapcsol a konfiguráció alapján.

A funkciót a címsor melletti “Browser essentials” (szív ikon) beállításból is be- vagy kikapcsolhatja.

Érdemes megjegyezni, hogy a “Microsoft Edge Secure Network” funkció még csak előnézetben van, és nem biztos, hogy mindenki számára elérhető lesz.