A Windows egy bonyolult szörnyeteg, amely szó szerint több évtizedes kódra és fejlesztésekre épül. Így aligha meglepő, ha a frissítések nem kívánt következményekkel járnak. Úgy tűnik, ez a helyzet a Windows 11 21H2 frissítésével, valamint más, júniusban kiküldött Windows-frissítésekkel. A Microsoft hibakövetési dokumentációja szerint sok felhasználó Wi-Fi hotspotja megszakadt a frissítés után.

A Windows összes alábbi alapverziója érintett:

Windows 11 21H2 verzió
Windows 10 21H2 kiadás
Windows 10 21H1 kiadás
Windows 10 20H2 verzió
Windows 10 Enterprise LTSC 2019
Windows 10 Enterprise LTSC 2016
Windows 10 Enterprise 2015 LTSB
Windows 8.1
Windows 7 SP1

Az egyértelműség kedvéért ez nem érinti a szabványos Wi-Fi-kapcsolatokat, a Windows-számítógéptől az útválasztóig vagy más hálózati berendezésig. Ez az a hotspot funkció, amely lehetővé teszi, hogy a számítógépéhez már csatlakozott kapcsolatot (például Ethernet-kapcsolatot vagy laptopba épített mobilrádiót) felvegye, és újra sugározza a számítógép Wi-Fi rádióján keresztül, így a számítógépet hatékony Wi-Fi hálózattá alakítja. -Fi router. Ez a funkció gyakrabban látható okostelefonokon, de ugyanolyan praktikus laptopon vagy asztali számítógépen, ha a többi Wi-Fi-lehetőség korlátozott.

A Microsoft tegnap, június 16-án dokumentálta a problémát, amelyet a BleepingComputer észlelt. Meg van jelölve „nyomozás alatt”. Sajnos úgy tűnik, hogy jelenleg nincs megoldás; A „kerülő megoldás” alatt a Microsoft egyszerűen azt mondja, hogy tiltsa le a Wi-Fi hotspotot. Ez nem annyira megoldás, mint inkább az „egyáltalán nem működik”. Bár valószínűleg a Windows-felhasználók egy kis csoportjának van szüksége a hotspot funkcióra, ezek a felhasználók döntő mértékben támaszkodnak rá. Remélhetőleg gyorsan orvosolják a problémát.