A Windows 11 KB5027303 nyilvános előzetesként mindenki számára elérhetővé vált, és ez az első olyan opcionális frissítés, amely a Windows 11 Moment funkcióit tartalmazza, mint például a kernel hibaelhárítás, a másodpercek megjelenítése a tálcán a tálcán, és még sok más.A KB5027303 Windows 11 frissítés azért figyelemre méltó, mert ez az első, amely tartalmazza a Windows 11 “Moment” funkcióit. Az egyik észrevehető fejlesztés a dátum és az idő elrejtésének lehetősége a rendszertálcán, amely a rendszertálca órájára való jobb kattintással érhető el.

Emellett a Microsoft egy praktikus funkcióval is kiegészítette a hálózati problémák diagnosztizálását, ha a jobb gombbal kattintunk a tálcán található hálózati ikonra. Ez valószínűleg sok felhasználó számára megkönnyíti a hálózati problémák elhárításának folyamatát.

A Windows 11 tervezési elveihez jobban igazodóan frissítették a Zárolási képernyőn megjelenő hálózati szórólapot. A Microsoft emellett linkeket adott a hálózati adapterek és az internet tulajdonságainak speciális tulajdonságaihoz, amelyek a Beállítások > Hálózat és internet > Speciális hálózati beállítások menüpontban érhetők el.

Íme egy lépésről lépésre történő útmutató a Moment 3 KB5027303 frissítés telepítéséhez:

  1. Nyissa meg a Start > Beállítások > Windows frissítés menüpontot.
  2. Ellenőrizze a frissítéseket.
  3. Válassza a KB frissítés mellett a ‘Letöltés és telepítés’ lehetőséget.
  4. Indítsa újra a rendszert.

A Windows 11 KB5027303 KB5027303 letöltési linkjei

A Windows 11 KB5026446 KB5026446 közvetlen letöltési linkjei: 64 bites.

A Microsoft Update katalógusból történő lekérdezéshez kattintson a megadott linkre, és válassza a katalóguson belül a frissítés felsorolása mellett a “Letöltés” gombot.

Windows 11 KB5027303 Pillanat 3 változásjegyzék

A frissítés telepítése után a Beállítások > Hálózat és internet> Wi-Fi és az “Ismert hálózatok kezelése” menüponton keresztül megtekintheti az ismert hálózataik Wi-Fi jelszavait.

A felhasználói visszajelzésekre reagálva az Adathasználat oldalra további opciók kerültek, amelyek lehetővé teszik a napi és heti adatforgalmi korlátok beállítását. Ez a funkció azt is megjeleníti, hogy mennyi adatkorlátot léptek túl.

A vezeték nélküli hálózati élmény javítása érdekében a Microsoft a Bluetooth Personal Area hálózatokhoz való csatlakozás lehetőségét is beépítette, amely a Beállítások > Bluetooth és eszközök > Eszközök menüpontban érhető el.

További változások közé tartozik a Win32 alkalmazások jobb eltávolítása a Start menüből, valamint a Windows 11 tervezési elveihez jobban igazodó, továbbfejlesztett beállítások a kerekes eszközökhöz, például a Surface Dialhoz.

A frissítés számos hibajavítást és teljesítményjavítást is hoz. A rendszerleíró adatbázis nem támogatott használatával kapcsolatos kompatibilitási problémát és egy olyan problémát orvosol, amely miatt a képernyőn megjelenő billentyűzet nem nyílt meg a gép lezárása után.

A Windows 11 Moment 3 opcionális frissítés továbbá több problémát is orvosol, például a Timeout Detection and Recovery (TDR) hibákat játék közben, a videó villódzását bizonyos alkalmazásokban, a File Explorer (explorer.exe) problémáit, a zenei streaming problémáit egyes fülhallgatókon.

Javításra került a Start menü Ajánlott részének váratlan viselkedése, amikor jobb gombbal kattintunk egy helyi fájlra.

A frissítés továbbá javítja a felhőjavaslatot és az integrált keresési javaslatot az egyszerűsített kínai felhasználók számára a beviteli módszer-szerkesztő (IME) használatával.

A felhőjavaslat hozzáadja a Microsoft Bing legmegfelelőbb szavát az IME jelölt ablakához, míg az integrált keresési javaslat a Bing keresőoldalán látható javaslatokhoz hasonló további javaslatokat kínál.

Végül a játékok szerelmeseinek a frissítés javítja a számítógép teljesítményét a nagy jelentési sebességű egerekkel, ami hasznos lehet a játékdadogás csökkentésében. Ez kiemeli a Microsoft elkötelezettségét, hogy világszerte élvezetes teljesítményt nyújtson a felhasználók számára.