Szerző: Soós István (Page 1 of 21)

A Google elindítja a Nearby Share for Windows szolgáltatást, amely bizonyos rendszereken előre telepített

  • A hónapokig tartó bétaprogram után hivatalos a Nearby Share for Windows.
  • Egyszerűen töltsön le egy alkalmazást Windows PC-jére, és osszon meg fájlokat Android-telefonján vagy onnan.
  • A Google a HP-vel együttműködve bizonyos rendszereken előre telepíti a Nearby Share funkciót.

Az év elején a Google új módszert vezetett be a fájlok megosztására Windows-alapú számítógépén és Android-telefonján. A béta verzióban a Nearby Share for Windows jól működött – olyan jól, hogy a Google szerint már 1,7 millióan telepítették.Tovább olvasom

A Microsoft megkönnyíti az akkumulátorhasználat nyomon követését

Szeretnél egy jó hírt? A Windows 11 akkumulátorhasználata egyre könnyebben nyomon követhető, amint az a nemrégiben kiadott Windows 11 Insider Preview Build 23506-os verziójában is látható a fejlesztői csatornához.Amint azt a Windows-rajongó @PhantomOfEarth észrevette, a Windows-alkalmazás Energiagazdálkodási beállításainál az Akkumulátorhasználat opció frissítve lett, és mostantól Energy & Battery usage néven szerepel. Ez az új opció nemcsak a teljes energiafelhasználást jeleníti meg, hanem a kibocsátási adatokat is megjeleníti.

Tovább olvasom

Hogyan szerezhet be fizetős Android-alkalmazásokat ingyen, legálisan

Ha azt találod, hogy az Androidos alkalmazások és játékok ára túlzó, akkor ne aggódj! Számos lehetőség létezik arra, hogy ingyen juthass hozzá a legkedveltebb alkalmazásokhoz.

Igen, jól olvastad: ingyen.

A mobilos alkalmazások és játékok általában drágák. Magas előfizetési díjak vagy az alkalmazásokon belüli vásárlások miatt elkerülhetetlen, hogy néhány alkalmazásért fizetned kell.

Tudd meg, hogyan fizethetsz minél kevesebbet (néha akár semmit) az alkalmazásokért és játékokért.

Tovább olvasom

30 hasznos webhely, amely egyszer jól jöhet

Hasznos weboldalakat találni nehéz lehet. A világhálón több mint egy milliárd oldal található, és jó néhány közülük teljesen haszontalan. Néhány a leghasznosabb weboldalak közül közismert, így valószínűleg már ismered őket. De sok más hasznos weboldal létezik azokon túl is, amiket már ismersz.

Szerencsére mi elvégeztük a keresést helyetted. Nézd meg ezeket a legjobb hasznos weboldalakat, mindegyik valami érdekeset kínál.

1. Student.comTovább olvasom

Windows-kompatibilis ISO lemezképek létrehozása Mac számítógépen

Itt van a dilemma. Te egy Mac felhasználó vagy, aki barátaival szeretné megosztani egy lemez klónját. Azonban a lemezt kompatibilissé kell tenni Windows rendszerekkel is.

Lehet, hogy meglepő, de macOS segítségével létrehozhatsz egy Windows-kompatibilis ISO lemezképet anélkül, hogy bármilyen további szoftvert vagy alkalmazást használnál. Csak szükséged lesz a Mac Disk Utility-jára és némi “mágiára” a Terminal segítségével. Itt vannak az egyszerű lépések.

Tovább olvasom

Hogyan készítsünk Bootable CD-t/DVD-t/USB-t a Windows telepítéséhez

Mi az az ISO?

Bármely fájl, ami .iso-ra végződik, pontos másolata egy lemeznek. Ez egy virtuális másolat egy CD vagy DVD-ről, ugyanazzal a fájlstruktúrával és adatokkal. Az ISO másolatokat “képeknek” nevezik az eredeti lemezről. Az ISO mozaikszó az ipari szabványok létrehozásáért felelős szervezet nevéből származik – Nemzetközi Szabványügyi Szervezet.

Igen, valójában ez IOS kellene, de úgy döntöttek, hogy az ISO jobban megfelel minden nyelven, mivel az ISO a görög “isos” szóból származik, ami “egyenlő” jelentést hordoz.

Ebben az esetben az ISO egy tökéletes másolata annak, ami egy eredeti Windows CD vagy DVD-n található.

Tovább olvasom

A “Helyi biztonsági hatóság (LSA) védelme kikapcsolt” biztonsági figyelmeztetés javítása a Windows rendszerben

Láttál már egy figyelmeztetést, amely szerint “A helyi biztonsági hatóság védelme kikapcsolt. Az Ön eszköze sebezhető” a Windows Security alkalmazás magszigetelési beállításaiban? Ha igen, akkor az Ön rendszerén kikapcsolták a helyi biztonsági hatóság (LSA) védelmi funkciót, amely a bejelentkezési hitelesítő adatokat védi.

A funkció számos okból lehet kikapcsolva; egy problémás Windows-frissítés, rosszindulatú szoftverek jelenléte a rendszerben, egy nemrég telepített harmadik féltől származó alkalmazás zavaró hatása, a Windows Security alkalmazással kapcsolatos problémák, helytelen Registry Editor-beállítások és még sok más okból. Ha szeretné orvosolni a problémát, és újra aktiválni a funkciót, alkalmazza a következő megoldásokat.

Tovább olvasom

Nem frissül a Google Chrome? Itt találsz pár megoldást.

A Google Chrome frissítése Windows-számítógépén elengedhetetlen, ha a legtöbbet szeretné kihozni a legújabb funkciókból, biztonsági fejlesztésekből és hibajavításokból. Bár a Google Chrome általában automatikusan telepíti az új frissítéseket, előfordulhat, hogy problémákba ütközik.

Ha a Chrome “Update failed” (Frissítés sikertelen) hibája Windowson frusztrálta, próbálja meg az alábbi tippeket a mögöttes probléma megoldására.

Tovább olvasom
« Older posts
INFOSYS-ADMIN